Τι εννοούμε όμως όταν λέμε Bonsai

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα μπονσάι είναι δυο:

  • 1. Το φυτό να είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να δημιουργεί την αίσθηση στον παρατηρητή ότι πρόκειται για την μικρογραφία ενός ηλικιωμένου, και αν είναι δυνατόν, ενός υπεραιωνόβιου δένδρου, που όμως το μέγεθος του δεν ξεπερνά τις μερικές δεκάδες εκατοστά, με ανώτερο ύψος το ένα μέτρο, αλλά κατά προτίμηση τα 30 - 70 εκατοστά.
  • 2. Πρέπει να είναι φυτεμένο σε μια γλάστρα με σχήμα οβάλ, παραλληλόγραμμο ή κυκλικό, και με βάθος μερικά μόνο εκατοστά.
  • Βέβαια υπάρχουν μια σειρά από κανόνες που προσδιορίζουν την μορφή ενός Μπονσάι. Αυτοί οι κανόνες έχουν να κάνουν με την μορφή των δένδρων, με την κατεύθυνση των κλαδιών τους, και με την θέση τους μέσα στην γλάστρα.

Ιστορία των Bonsai

Η καλλιέργεια του Bonsai εμφανίσθηκε στην Κίνα γύρω στο 200 π.Χ

BONSAI στην κινέζικη γλώσσα pun-sai σημαίνει απλά “δέντρο σε δίσκο”. Η τέχνη του BONSAI ξεκινά στις αρχές του 4ο αιώνα στην Κίνα και την περιοδο του Βουδισμου της Αρμονιας'' μεταλαμπαδεύεται στην Ιαπωνια όπου αλλαζει η φόρμα του σύμφωνα με της αρχές της νέας αυτης φιλοσοφίας. Αλλά μόλις τον δέκατο αιώνα εξαπλώθηκε στην Ιαπωνία. Πιστεύεται ότι Κινέζοι Βουδιστές μετέφεραν το πρώτο Bonsai στην Ιαπωνία και το πρόσφεραν σαν δώρο σε ένα κάτοικο αυτού του τόπου.Λόγω του ότι τα συγκεκριμένα φυτά τα βρίσκουμε σε δύσκολες για αυτά περιοχές, θεωρούνται σύμβολο μακροζωίας και αντοχής. Εδώ και χρόνια η επιχείρηση μας καλλιεργεί Bonzai και μπορείτε να τα δείτε και να τα αγοράσετε στην έκθεσή μας.

Το μονοπάτι των Bonsai